Bij All About Singles draait alles van harte om singles!

Rineke van Doorn is dé vrouw achter All About Singles BV. Als gezicht van het bedrijf is zij sinds 2003 intensief betrokken bij de wereld van singles en alleenstaande ouders. Toen Rineke begon, waren er maar weinig singlereizen of eenoudervakanties beschikbaar. Ze richtte daarom in oktober 2003 de touroperator One2gether Travel op.

Het idee achter One2gether Travel was om groepsreizen te organiseren specifiek voor singles en eenouders – een unicum in die tijd. Centraal op deze vakanties stond gezelligheid, elkaar leren kennen en met name zorgeloos genieten in goed gezelschap van andere singles of eenouders. Vandaag de dag zijn singlereizen en eenouderreizen niet meer weg te denken uit de wereld van vakanties. Je kunt dus wel stellen dat Rineke in dit deel van haar missie is geslaagd. 

Zoals dat vaak gebeurt bij nieuwe ontwikkelingen, steeg het aanbod van aanbieders exponentieel, maar dat had ook zo zijn nadelen. Door het overweldigende aantal websites zag men door de bomen het bos niet meer. Dit deed Rineke in 2008 besluiten om Singlereizen.nl en Eenoudervakantiegids.nl op te zetten. Deze nieuwe websites maakten het mogelijk om eenvoudig en snel een ideale vakantie te kunnen kiezen uit het grote vakantieaanbod van verschillende reisorganisaties. Beide sites zijn tot op de dag van vandaag nog altijd een groot succes. 

De nieuwste expressie van Rineke’s visie werd in 2012 Single Friday, het grootste (gratis) openlucht ontmoetingsfeest voor singles en eenouders (met hun kinderen) op de Tilburgse Kermis. Single Friday, initiatief van All About Singles, kwam tot stand in nauwe samenwerking met de Gemeente Tilburg, Relatieplanet, de kermisexploitanten, de plaatselijke horeca en de NS. De eerste editie van Single Friday werd op 27 juli 2012 in Tilburg gehouden, waar de grootste kermis van de Benelux jaarlijks neerstrijkt en was en groot succes. Na de eerste editie werd er in 2013 nog een 2e editie gehouden, die onder druk kwam te staan omdat de belangen van Gemeente en Horeca prevaleerden boven het doel van Single Friday als ontmoetingsplek van singles tijdens de Tilburgse Kermis. Vanaf 2014 heeft Rineke zich teruggetrokken uit dit project, maar is nog steeds eigenaar van het initiatief en de naam.

Langzaam groeit Nederland naar 2,8 miljoen alleenstaanden, waarvan 400.000 alleenstaande ouders, en dit aantal zal de komende decennia blijven stijgen. Met initiatieven als Single Friday blijft Rineke zich inzetten voor singles en eenouders en is ze constant bezig met innoveren. Nieuwe uitdagingen gaat ze maar al te graag te lijf met een hoop doorzettingsvermogen en een flinke dosis enthousiasme.